Groepsopstellingen

Groepsopstellingen

"Iedereen is kind van ouders, ongeacht of deze nog in leven zijn of niet. Een vraagstuk kan dus ook vanuit een volwassene komen."

Groepsopstellingen

Iedereen is kind van ouders, ongeacht of deze nog in leven zijn of niet. Dit betekent dat een vraagstuk ook vanuit een volwassene kan komen. In principe is de werkwijze dan hetzelfde; het kan vanuit een een-op-een setting benaderd worden. Een andere manier om een vraag te onderzoeken is door middel van een groepsopstelling.

Met een groep representanten worden elementen (personen en thema’s) in de ruimte opgesteld. Je krijgt helder zicht op dat wat zich in de onderstroom afspeelt. Er is directe feedback vanuit het veld met representanten waardoor het vraagstuk ontrafeld kan worden en de energie weer zonder belemmering kan gaan stromen.

Ook vragen die gaan over werk en organisaties kunnen in een groepsopstelling worden ingebracht. Een werkomgeving is ook een systeem. Het kan met zijn eigen geschiedenis en regels ingesleten patronen laten zien die ongemakkelijk voelen of problemen opleveren.

Een groepsopstelling organiseer ik ongeveer eens per 2 maanden. Samen met een collega begeleid ik het proces en zorgen we ervoor dat het voor iedereen veilig voelt. Wanneer je een vraag hebt die je met een groepsopstelling wilt bekijken, kun je contact met mij opnemen.

 

Wil je meer weten over mijn werkwijze en of ik jou kan helpen? Neem dan gewoon eens contact op voor een kennismakingsafspraak.

Bel mij dan gerust!  06-55974608